El professor Xavier Baró participa en el congrés “500 años del Océano Pacífico

Summary

Ha presentat com es va produir la missió caputxina a les illes Carolines i Palau a finals del segle XIX

Date
Lego
Text

El Dr. Xavier Baró, professor de la Facultat d’Humanitats de UIC Barcelona, ha participat com a membre del comitè científic en el congrés “500 años del Océano Pacífico”, que ha impulsat la Universitat Abat Oliba CEU, l’Associació Espanyola d’Estudis del Pacífic i la Càtedra Internacional CEU Elcano - Primera vuelta al mundo, amb la col·laboració de l’Institut d’Història i Cultura Naval i Casa Àsia.  

Baró també hi ha participat amb la ponència “Capuchinos en Carolinas: evangelización, política y cultura” amb la qual ha exposat com es va produir la missió caputxina a les illes Carolines i Palau a finals del segle XIX, tot incidint en les pràctiques evangelitzadores caputxines i en les principals aportacions culturals (diccionaris, gramàtiques, devocionaris) que van escriure els caputxins en espanyol i en llengua canaca. 

El congrés ha abordat, des d’una perspectiva multidisciplinària i internacional, el que va suposar l’arribada fa mig segle de les naus de Fernando Magallanes i Juan Sebastián Elcano a les illes Marianes i les Filipines.

Highlighted
0
Image
Xavier Baró
Titular
El professor Xavier Baró participa en el congrés “500 años del Océano Pacífico
Section image

ODS4

/sites/default/files/2021-05/04_CAT.jpg